Оригінальний підшипник KOYO Японія

Шановні друзі, ті хто співпрацює з нами давно – знають: ми ніколи не продаємо контрафакт або підробки. Ми завжди чесно рекомендуємо клієнту виробника в залежності від його потреби. Ця замітка назріла у зв’язку з негативом, які ми часто отримуємо від наших клієнтів, що купили кулькові підшипники японської фірми KOYO. А саме, ми отримуємо на свою адресу звинувачення в тому, що продаємо неоригінальні підшипники.

Важливе уточнення: ми говоримо зараз о звичайних кулькових підшипниках.

Маркування литтям, на скільки актуально?

Основу цього звинувачення становлять твердження в тому, що оригінальний японський підшипник KOYO повинен мати маркування вибите гарячим литтям. Або як її ще називають, методом гарячого штампування. Суть його наступна: по ще гарячому та не обробленому підшипнику ударним клеймом наносять потрібний код.

Звернемося до історії цього питання. Дійсно, якщо вам в руки потрапить підшипник, виготовлений умовно 10-15 років тому, то з більшою ймовірністю його маркування дійсно буде вибито методом штампування або написано «від руки» хімічним олівцем.

Маркування підшипників в СРСР

Однак зараз практично всі виробники підшипникової продукції наносять маркування підшипника звичайним лазером або маркують захисну шайбу. Пов’язано це звичайно з здешевленням виробництва і стосується це практично кожного виробника , навіть найдорожчого, наприклад   INA, SKF або SNR. Це не означає, що зараз неможливо зустріти маркування гарячим литтям, але ця ймовірність зменшується з кожним роком.

А тепер якщо ми говоримо конкретно про підшипники KOYO.

Яке маркування підшипників KOYO?

Роликові підшипники KOYO дійсно промарковані гарячим литтям. Чому саме роликові. Можливо, через те, що роликові не користуються такою популярністю і вартість їх дорожче. Але це просто здогадки.

маркування роликових підшипників KOYO

Оригінальні кулькові підшипники KOYO зазвичай маркуються по захисному пильовику, якщо вони закриті і лазером по внутрішньому кільцю – якщо вони відкриті. Станом на 2020 рік це найактуальніша інформація.

Ось фотографія стандартних оригінальних кулькових підшипників. Як бачите, ніяких гарячих штампів!

  • Як виглядає оріігінальний підшипник KOYO

    Тому не шукайте підробки там, де її немає. А купуйте продукцію у перевірених постачальників.

    Чому дані претензії пред’являють саме до підшипників KOYO, але не пред’являють наприклад до SKF, теж хороше питання. Можливо тому, що роликові підшипники KOYO дійсно досі марковані гарячім штампуванням. І хто знає, чи не доведеться мені незабаром писати і по ним таке ж спростування.

    Інтернет магазин підшипників KOYO